måndag 11 april 2011

Ostbricka




Ett vintage grytunderlägg, hittat för 50 kr, fungerar hos oss som ostbricka på frukostbordet.

Det påminner lite om Musselmalet, från Royal Copenhagen, som jag så hemskt gärna skulle vilja ha i min ägo. Kopparna utan öra skall en vacker dag få stå och vara fina på mina öppna kökshyllor. Sneglar också åt min vän Lindas fantastiska, långsmala uppläggningsfat därifrån. Åh, det är så vackert.

Fint är att blanda olika porslin och glas. Några vackra gamla klassiker, något i ny design, lite retro, handmålat från Marocko via Tine K, godingar från Ittala, Matteus mussel-serie och billigheter från Ikea i en salig, härlig blandning blir allra vackrast, tycker jag.


5 kommentarer:

  1. Så fint!
    Instämmer helt i din porslinsfilosofi :)
    Ha en fin kväll.
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Men gud så fint underlägg! Perfekt för osten!
    Jag själv älskar ost och mumsar just nu på Svarta Sara här hemma, till familjens förtret. LUKTAR PYTON MAMMA! Hahaha ... Så här hemma gäller FULA men otroligt täta ostkupan från Tupperware, hu!

    SvaraRadera
  3. Fiiint :)) Jag gillar med att blanda lite olika äldre porslin, blir roligare så :)

    Ha en härlig kväll!

    Kram Linda

    SvaraRadera
  4. Åå vilken fin!! Är helt inne på tallrikar nu, undda och gärna överallt:) hoppas du får en härlig påsk!
    Kram

    SvaraRadera