lördag 19 mars 2011

Styling á la Filli


Filli har alltid varit väldigt tacksam att klä. Mest för att hon ,fram tills nu, inte haft några som helst egna önskemål eller protester. Inga rosa, glittriga, prinsess-perioder heller. Hon har helt enkelt varit väldigt nöjd med att sätta på sig vad jag tagit fram. 

Men sedan hon började förskolan, i höstas, har intresset för kläder kommit mer och mer. Och det tycker jag så klart bara är kul! Filli har, som sagt, hoppat över "bara rosa"-perioden och är just nu särskilt förtjust i randigt, leopardmönstrat och marinblått.

Visst jag erkänner att jag själv tycker att det är väldigt kul med barnkläder men så klart skall barnen också få vara med och bestämma. Känna sig fina. Jag hjälper dem lite på traven bara. Vi försöker hitta plagg i affärerna som vi båda tycker är OK och hittar jag något på nätet dubbelkollar jag med Filli, så att hon gillar det och säkert sätter det på sig. Men vi har nog, faktiskt och tack och lov, ganska lika smak. Än så länge ;)

Barn behöver ju heller inte bara tycka att Hello Kitty och Spiderman-tryck är snyggt, bara för att de är just barn. Det finns massor av annat som man kan locka dem med, som man som förälder också tycker är fint (tryck tex, som är mindre kommersiella och bra mycket snyggare men ändå roliga för barnen). Milo och Filli har massor av "Hello Kittisar" och "Spindelmannar" på bla. leksaker och pjamasar i stället. Och den tiden kommer när dom får bestämma HELT själv vad de sätter på sig. Jag lovar att jag inte skall lägga mig i det ett endaste dugg när Filli är femton år :)

Och när det gäller Milos kläder är han just nu, som med allt annat, väldigt "go with the flow".  Men det kan ju ändras det med. Bäst att passa på :)


När Filli stylar sig helt själv blir det ,just nu, så här:
älsklingslinnet från Zara, leopardtights (så klart) också de från Zara, en glittrig hårdekoration/maskeradmask och lite pärlor runt halsen. Snyggt jobbat tjejen!


11 kommentarer:

 1. Supersuperfina bilder!! Och nu gjorde du Livs dag (och min med). Leopardstightsen!

  Liv frågade för några veckor sedan om sådana tights (eller det gick bra med något annat djur också ;)) och som vi letat. Alla kedjor, inga leotights. Jag mailade tom Milla Milano men där var de slut... Senast idag försökte jag med vuxenstorlek men det funkar ju inte på spinkisLiv...

  Hon kommer bli överlycklig =))) när hon snart kommmer hem från kalas. Nu måste jag klicka hem dem bums så att de inte tar slut...
  Kram!!

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara barn du har. Hoppas du får en skön lördags kväll. Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Blir påmind om att jag måste köpa nya Leo-tajts till Ester. Våra fr Zara är tunnslitna och väldigt tajta. Hoppas de finns kvar?!
  Bedårande bilder, ser ut som hon klarar sin styling själv, utan problem.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Väldigt snygg styling:)) Här har det varit en som inte heller gillade det prinsessiga, men sen kom lilla fröken till världen och sosa skulle allt vara om hon får bestämma, hon stylar sig ständigt i hello kitty och rosa prinsesskläder, inte för att jag inte gillar färgglatt på barn men ibland blir det för mycket så att säga då smyger mamman in mer baskläder och försöker gömma undan katten (hon får gärna finnas på nattlinnena och trosorna det funkar för mig);)) Dock blir det mycket praktiskt från po.p hos oss...

  Älskar din barns outfiter!

  Fin lördag önskar jag dig!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så nydelig hun er!
  Og kjempefine bilder du tar!!
  Jeg er heller ingen fan av spiderman og andre tegneseriefiguerer på klærne!
  Eldstemann her lever og ånder for kaptein Sabeltann (vet ikke om han har funnet veien over til Sverige:)?), men vi begrenser oss til utkledningsklær, istedenfor vanlige klær med slike motiver:)
  Ellers får han truser med "cars" på, og er heldigvis fornøyd med det:)

  Fortsatt fin helg til deg!

  Klem!

  SvaraRadera
 6. Filli e grym!!!! Gillar smaken ;) masken e ju lixom kalas. Mamman e ju sjukt bra på att fotografera o få till det <3

  SvaraRadera
 7. En tjej sa här hemma nyss,när vi satt o kolla på bloggen..wooow sååå söt hon e en riktig modestjärna , e hon det??? ;) kram från oss

  SvaraRadera
 8. Så duktig outfiten e så fin och å vad jag gillar din fina blogg:) skulle tipsa om att jag fick tag på ett shorts från hm trend, kan hålla ögonen öppna åt dig med (de kan komma returer) kram sötis å happy söndag! :)

  SvaraRadera
 9. Verkligen snyggt jobbat! ; )

  SvaraRadera
 10. Suppersnyggt! Tack för svaret på min fråga. Min egen taktik nu är att vänta in min tjej lite och se om hon kanske själv väljer annat när/om hon tröttnar på sin (enligt mig) ibland gräääsliga smak. När sommaren nalkas får vi försöka göra ett gemensamt krafttag att hotta upp garderoben enligt bådas önskemål. Kommer aldrig tvinga på henne något, utan jag tar ut nitt barnmodebehov på lillasyster istället så länge :)
  Tack för en fin och inspirerande blogg!

  SvaraRadera